Spoločnosť Collecting vyrobila nový dezinfekčný prostriedok Desintool

28.04.2020 Poltár

Kokava nad Rimavicou 28. apríla (TASR) – Reakciou na aktuálnu koronakrízu a súvisiaci zvýšený záujem o dezinfekciu je vytvorenie skupiny produktov značky Desintool, ktoré v týchto dňoch uviedla na trh spoločnosť Collecting z Kokavy nad Rimavicou v okrese Poltár. TASR o tom informoval jej riaditeľ obchodu a marketingu Erik Varga.

V obchodoch je aktuálne nedostatok dezinfekčných prostriedkov, snažili sme sa preto na situáciu aktívne reagovať. Začali sme hľadať suroviny a našli spôsob, ako tento nový prípravok vyrábať. Receptúru nám pripravil renomovaný chemik, ktorý je veľkou kapacitou v rámci Česka a Slovenska,” priblížil Varga.

Ako ďalej povedal, na rozdiel od niektorých iných prípravkov, ktoré sú založené len na báze čistého etanolu s vodou, je Desintool komplexnejší. „Obsahuje zložky, ako D-panthenol, glycerol či prírodné arómy, aby to aj príjemne voňalo. Samozrejme, všetko je s biocídnými číslami a naše prípravky schválilo ministerstvo hospodárstva,“ zdôraznil riaditeľ.

Pre rýchly nástup koronakrízy museli podľa jeho slov prípravok vyvinúť v čo najkratšom čase. „Za tri týždne sme to všetko spracovali. Zistili sme pri tom, že okrem receptúry bude veľkým problémom aj obalový materiál, ktorého je teraz nedostatok v celej Európe,“ poznamenal Varga.

Firma svoje produkty okrem domáceho slovenského trhu podľa riaditeľa ponúka aj v Rakúsku a Grécku. „Plánujeme tiež predaj v Maďarsku a Česku a zo zahraničia máme aj niektorých dodávateľov,“ doplnil.

Spoločnosť Collecting pôsobí na trhu od roku 2019. Zameriava sa dezinfekciu a súvisiace služby, ako aj na vytváranie originálnych dezinfekčných prípravkov s dlhodobým dezinfekčným účinkom.
 

Vyberte región

mark